המבורגר ביתי לצד צ'יפס פוטטו של פעם עם רוטב אלף האיים משודרג

מתכון של שחר "פודיק" להמבורגר ביתי לצד מנת צ'יפס פוטטו של פעם עם רוטב אלף האיים בסגנון ביק מק. מנה אמריקאית מושלמת לחגיגות 4 ביולי!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להמבורגר: (ל 4-5 קציצות)
1 קילו בשר טחון
מלח, פלפל
ניתן להוסיף תבלינים לפי איך שאוהבים
לחמנית המבורגר
ירקות לבחירתכם: בצל סגול, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ
4 תפוחי אדמה אדומים
3 כפות שמן זית
1 תערובת תבלינים לתפוא אדמה בתנור
1 כף מיונז
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב בסגנון ביג מק:
8 כפות קטשופ
4 כפות מיונז
2 כפות חרדל חלק
רבע בצל לבן מגורד
1 מלפפון חמוץ בחומץ מגורד
1 כף סוכר
3/4 כף מלח
3/4 כף פלפל שחור גרוס
0.5 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
0.5 כפית פפריקה אדומה (אפשר חריפה)
0.5 כפית אבקת שום
רבע כוס של מיץ מהפחית שימורים של המלפפונים חמוצים
אופן הכנה
להמבורגר:
1 מערבבים את הבשר טחון עם התבלינים
2 יוצרים 4-5 קציצות לפי הגודל שתרצו
3 מכינים את הקציצה בטוסטר עד למידת העשיה הרצויה.
לפוטטוס:
1 חותכים את תפוחי האדמה לפוטטוס ומבשלים סיר עם מים כ-10-15 דקות, אח"כ מוציאים ומייבשים היטב עם נייר סופג. מחכים שיתקררו
2 מכינים בקערה גדולה את התיבול: שמן זית תערובת תבלינים לתפוחי אדמה בתנור, כף מיונז, 3 כפית אבקת שום, כפית מלח, חצי פלפל שחור מערבבים היטב מוסיפים את הפוטטוס לבפנים ומערבבים נותנים להם להתעטף טוב ברוטב.
3 מעבירים לתבנית עם נייר אפייה דואגים שלא יהיו אחד על השני ומכניסים לתנור על 200 מעלות ל-35-40 דקות.
4 מכינים את הרוטב ביג מק הביתי: לקערה מוסיפים 8 כפות קטשופ, 4 כפות מיונז, 2 כפות חרדל חלק, רבע בצל לבן מגורד, מלפפון חמוץ בחומץ (שלושתרבע), כף סוכר, מלח, פלפל שחור, חצי פלפל ירוק חריף, חצי כפית פפריקה אדומה וחצי כפית אבקת שום ורבע כוס מיץ מפחית השימורים של המלפפונים החמוצים, מערבבים ומתקנים תיבול אם רוצים.
5 מוציאים את הפוטטוס מהתנור טובלים ברוטב ואוכלים. בתיאבון!
להרכבה:
1 מורחים את הרוטב על הלחמניה
2 מניחים את קציצת ההמבורגר המוכנה ומעליה את הירקות שרוצים ואוהבים
יאמי! פוטטו של פעם. צילום: ליאור אשכנזי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם