פרעצלים ביתיים קלים להכנה
עם מיקסר שף של קנווד, החיים במטבח קלים, והמנות יוצאות וואו!!! פרעצלים קלים להכנה של ליאור משיח הם המתכון שלא ידעתם שאתם צריכים

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
190 מ"ל מים
5 גר' שמרים יבשים
360 גר' קמח לחם / קמח לבן
8 גר' מלח
20 גר' שמן זית
1/4 כוס סודה לשתייה
מלח גס / גבישי
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים יבשים, קמח, מלח ושמן זית.
2 לשים במהירות נמוכה כ-10-15 דקות עד לקבלת בצק חלק, חזק ואלסטי.
3 אם צריך, ממשיכים ללוש עוד 5-10 דקות. הבצק צריך להיות מאוד חזק, ולא נקרע בקלות. הוא יהיה יחסית יבש.
4 מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-6 חתיכות שוות במשקל של כ-100 גר'.
5 יוצרים מכל חתיכה כדור ומניחים מתחת למגבת לחה ל-5 דקות.
6 לאחר 5 דקות, בכל פעם לוקחים רק כדור בצק אחד ומניחים לאחרים לשהות מתחת למגבת הלחה. לוקחים כדור, מעט משטחים באצבעות ומגלגלים לגליל לא ארוך, פשוט גליל. מניחים מתחת למגבת ועוברים לכדור הבצק הבא.
7 לאחר שיצרנו גלילים מכל כדורי הבצק, חוזרים אל הגליל הראשון שגלגלנו – גם כאן, עובדים בכל פעם על חתיכת בצק אחת והאחרות נותרות מתחת למגבת.
8 מרדדים את הגליל בעזרת שתי הידיים לרצועה באורך של 30-40 ס"מ, כך שאמצע הרצועה יחסית "שמן", והקצוות צרים.
9 מניחים את הפרעצל על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
10 חוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק, ומניחים על מגש האפייה ברווחים.
11 מכסים את הפרעצלים במגבת לחה, ומניחים לתפיחה סופית בטמפ' החדר ל-30-40 דקות.
12 מחממים תנור ל-250 מעלות (או 230 אם זה המקסימום אצלכם בתנור), במצב טורבו.
13 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים כדי ליצור סביבת אדים בתנור.
14 בסיר בינוני, מחממים מים עם 1/4 כוס סודה לשתייה לרתיחה.
15 לאחר התפיחה, בעדינות, מרימים בכל פעם פרעצל ומניחים בעדינות במים שהרתחנו עם סודה לשתייה.
16 בעזרת כף מחוררת רחבה, מוודאים שהפרעצל נעטף ונשלק מכל הצדדים וגם בחלקו העליון, סה"כ שליקה של כ-10-15 שניות.
17 מרימים את הפרעצל בעזרת כף מחוררת רחבה או כף ספיידר ומניחים בחזרה על מגש האפייה.
18 מפזרים מעל הפרעצלים מלח גס או מלח גבישי.
19 אם רוצים, בעזרת סכין חדה / תער לחיתוך לחם / סכין יפנית, חורצים את חלקו התחתון של הפרעצל, החלק הרחב.
20 אופים בתנור שחומם מראש כ-10-15 דקות עד שהפרעצלים משחימים מאוד.
21 מוציאים מהתנור. בתאבון!