פרויקט סבתא: ארטישוק ממולא של אסתר לוי

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם מתכון לארטישוק ממולא בבשר טחון שתמיד רציתם ורציתן לדעת איך להכין של סבתא אסתר לוי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
תחתיות ארטישוק
1 בצל
1 ביצה
1 תפוח אדמה קטן
1/2 חבילת פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
1 כף אבקת מרק
1 כף מלח
1 כף ראס-אל-חנות
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט קמח
לרוטב:
1/2 כוס משמן הטיגון של הארטישוקים
7 שיני שום קצוצות
10 גבעולי סלרי
1/2 צרור כוסברה
1 תפוח אדמה
1 בצל
מיץ מלימון שלם
מעט זעפרן (לא חובה)
2 כפות מרק עוף
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 משרים תחתיות ארטישוק במים ומיץ לימון שלא ישחירו
2 במעבד מזון טוחנים לעיסה פטרוזיליה, תפו"א ובצל, סוחטים את הנוזלים ומערבבים עם שאר חומרי המילוי (חוץ מהקמח).
3 נותנים לעיסה לנוח כמה דקות ש"ייתפסו" הטעמים, ואז מוציאים את הארטישוקים מההשרייה והופכים אותם על נייר רב מגבת כדי שיתייבשו היטב
4 ממלאים בנדיבות את תחתיות הארטישוק ומהדקים טוב-טוב. מצפים כל אחד בקמח ומטגנים בשמן עמוק בשני הצדדים, כ- 5 דקות כל צד
5 משרים את מעט הזעפרן בכוס מים למשך דקה
6 להכנת הרוטב: בסיר שטוח מטגנים טיגון קצר את שיני השום הקצוצות בחצי כוס משמן הטיגון של תחתיות הארטישוק
7 מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים, כוסברה קצוצה, תבלינים, הזעפרן עם מי ההשרייה ועוד כ- 3 כוסות מים
8 אחרי רתיחה מסדרים את ראשי הארטישוק באופן צפוף ככל הניתן, כשהמלית כלפי מעלה
9 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות ללא המכסה
ארטישוק ממולא של אסתר לוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות