מניפת לחם בשלושה טעמים של אורלי חרמש
מתכון וואו ללחם שהכי כיף לתלוש ממנו פרוסות, כל פרוסה מרוחה בממרח אחר – טפנד זיתים, פסטו וממרח עגבניות מיובשות

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 2 לחמים ב 2 תבניות אינגליש קייק, או ללחם עגול בקוטר 26 ס”מ:
1.5 כוסות מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 3 כוסות קמח
למריחה:
5 – 4 כפות פסטו בזיליקום
5 – 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
5 -4 כפות טפנד
מעט שמן זית להברשה לאחר האפיה
אופן הכנה
לבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים יחד את השמרים עם המים החמימים ומניחים ל – 10 דקות לתסיסה
2 מוסיפים את כל חומרי הבצק ומערבלים במהירות בינונית כ – 5 דקות. אם הבצק נראה יבש מדי או דביק מדי ניתן להוסיף מעט מים או קמח
3 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה
4 מחממים מראש את התנור ל – 180 מעלות
5 לאחר שעה מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ
6 מורחים כל שלישי ב – 3 – 2 כפות מממרח אחר. בגלגלת פיצה חותכים למלבנים לפי רוחב התבנית. בערך 5*4 ס”מ. זה לא חייב להיות מדויק. הבצק תופח ו”ממלא” את החללים
7 מעמידים את יריעות הבצק אחת ליד השניה, כל פעם חתיכה עם ממרח אחר
8 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק
9 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת
10 אופים את הלחם כחצי שעה, עד שהוא מתייצב ומזהיב
11 כשהוא עדיין חם מברישים במעט שמן זית
12 מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית