מרק כתום קל להכנה של גיא אלון

מרק כתום חורפי, מנחם ומפנק. מרק קל להכנה, עשיר בירקות כתומים ומושלם לחורף ולא רק.

1 דירוגים
2 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצל גדול
5 שיני שום
2 בטטות בינויות
400 גרם דלעת
4 גזרים
250 גרם כרובית
3 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
¾ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
לקישוט:
בגט
שמן זית
עלי בזיליקום
אופן הכנה
למרק:
1 את כל הירקות מקלפים, שוטפים, וחותכים לקוביות בינויות/קטנות. קוצצים בצל וקוצצים שום (בכלים נפרדים)
2 מוספים את שמן הזית לסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
3 מוסיפים את השום לסיר ומערבבים עד הזהבה.
4 מוסיפים את הירקות לסיר לאידויי. מערבבים את הירקות מידי פעם.
5 לאחר 10 דקות מוסיפים מים רותחים עד כמעט כיסוי של הירקות. חשוב שלא נציף את הסיר כדי שיצא לנו מרק סמיך.
6 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומביאים את הסיר עם מכסה סגור לרתיחה.
7 מורידים לאש קטנה/ בינונית ומבשלים בערך 30 דקות.
8 כאשר הירקות רכים אנו נסגור את האש ונטחן את המרק עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם עדין.
לקישוט:
1 ניתן לקשט את המרק עם מספר מרכיבים.
2 קרוטונים תוצרת בית- בגט קרוע לחתיכות קטנות מטובלות בשמן זית, אפויות בתנור עד השחמה.
3 ניתן להוסיף עלי בזיליקום טרי.
גיא אלון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      טעים

       

       
      מרק טוב says:
    • 1

      מרק כתום

       נראה מדהים
      בטוח שגם מדהים

       נראה מדהים בטוח שגם מדהים
      מרגלית says:

    אולי יעניין אותך גם