קארי דלעת טופו וקוקוס לצד רייס קייק של משה בדישי
משה בדישי מציג מתכון מעלף לקארי דלעת טופו וקוקוס לצד רייס קייק שכדאי לאכול בכל הזדמנות – מתוך “טוק טוק”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 פחיות חלב קוקוס
3 כפות משחת צ’ילי תאילנדית
3 גבעולי למון גראס (החלק הלבן בלבד, קצוץ)
1/2 כפית מלח
5 כפות משחת קארי מסאמן
1 כף תמרהינדי – רוטב
1 כוס ציר ירקות/מים
2 כפות סוכר דקלים קצוץ
4 כוכבי אניס
חופן כוסברה טרייה טחונה
600 גרם דלעת ערמונים קלופה וחתוכה לרצועות- חלוטה קלות
2 מקלות קינמון
500 גרם טופו רך חתוך לקוביות
עלי כוסברה לקישוט
לרייס קייק:
כוס אורז עגול דביק
½1 כוסות מים
שומשום לבן ושחור
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
הקארי:
1 מטגנים שמן עם משחת הקארי כ-2 דקות. מוסיפים למון גראס, סוכר דקלים, תמרהינדי משחת צ’ילי, חלב קוקוס וציר ירקות ומערבבים היטב.
2 מוסיפים כוכב אניס, כוסברה, דלעת וקינמון ומרתיחים במשך כ-4 דקות.
3 מוסיפים את הטופו ומרתיחים בשנית במשך כ – 2 דקות.
4 מחלקים ל- 4 צלחות עמוקות, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים מיד.
הרייס קייק:
1 שוטפים את האורז 3 פעמים תחת מים זורמים בקערה וכל העת, מקפדים להחליף את המים.
2 מבשלים את האורז והמים בסיר מכוסה בחום גבוה עד שמזהים רתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 15 דקות. לתת לאורז לנוח 20 דקות בסיר בטרם המשך התהליך.
3 יוצרים מן האורז כדורים בגודל כדור פינג פונג, מצפים בשומשום שחור ולבן ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
הגשה:
1 מגישים את הקארי לצד הרייס קייק.
