סלט בריא ומרענן של בורגול, דלעת, ירוקים ואגוזים

סלט בריא, פרשי ומרענן של בורגול, דלעת, מלא ירוקים, אגוזי לוז ורוטב מתקתק מעל. סופר פוד פולני! סלט טעים, בריא וקל להכנה.

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

דלעת
אגוזי לוז
מלח ופלפל
שמן
מיץ מלימון אחד
כף דבש
כף סוכר
כרוב ניצנים
תפוח עץ (מכל סוג שתרצו)
חבילת עלי קייל
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
הכנת מרכיבי הסלט:
1 משרים את הבורגול בקערה עם מים.
2 מוציא את המילוי של הדלעת וחותך אותה לחתיכות גסות.
3 מניח את חתיכות הדלעת על מגש תנור, מוסיף שמן ומלח ומכניס לתנור על 190 מעלות.
4 מניחים על תבנינת נוספת את האגוזי לוז, מוסיפים מלח ומכניסים לתנור על 190 מעלות עד שהם מזהיבים ומשחימים מעט.
5 מבשלים בסיר עם מים רותחים את עלי הקייל, מוסיפים אל הסיר כף מלח, כף סוכר. אחרי כמה דקות שמוכן מעבירים את העלים אל קערה, מסננים את המים.
6 את הכרוב ניצנים משרים בקערה עם מים קרים.
7 את החמוציות משרים בקערה עם מים פושרים.
8 חותכים תפוח עץ לחתיכות קטנות.
לרוטב:
1 אל הקערה סוחטים מיץ מלימון אחד, מוסיפים דבש, מלח ופלפל וטורפים.
להרכבת הסלט:
1 בעקרה מניחים את חתיכות תפוח עץ, עלי הקייל, כרוב הניצנים.
2 מוסיפים לקערה את הבורגול ביחד עם מעט פטרוזליה קצוצה. החמוציות ואגוזי הלוז.
3 שופכים מעל את הרוטב ומערבבים את הכל ביחד.
4 על צלחת הגשה מניחים את חתיכות הדלעת, ומעליהם את הסלט.
5 מעל הסלט מוסיפים אגוזי לוז טחונים, ושופכים מעל עוד רוטב.
6 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם