עוגת המלכה אליזבת
עוגה מלכותית שהמלכה אליזבת הכי אוהבת וכיאה למלכה היא מלאה בתמרים מפנקים ומצופה בקוקוס קלוי. קחי – נפל לך הכתר

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס מים רותחים
1 כוס תמרים, מגולענים וקצוצים
60 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 ½ כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קוקוס
⅔ כוס סוכר חום
90 גרם חמאה
¼ כוס שמנת
אופן הכנה
לתבנית 31X22
1 יוצקים מים רותחים על התמרים בקערה קטנה ומניחים לעמוד עד להתקררות
2 מכניסים קמח, אבקת אפייה, סודה, מלח ואגוזים לקערה ומערבבים
3 בקערה נפרדת טורפים חמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל
4 מוסיפים את תערובת הקמח ואת התמרים לסירוגין ובהדרגה
5 שופכים את התערובת על תבנית משומנת ואופים בחום של 175 מעלות במשך 30 עד 40 דקות, או עד שקיסם עץ יוצא נקי
לציפוי קוקוס קלוי:
1 להכנת ציפוי: מערבבים קוקוס, סוכר חום, חמאה ושמנת בסיר על אש בינונית. מרתיחים במשך שלוש דקות. מורחים על העוגה החמה ומשחימים בתנור בצלייה
