קיש פונדו של הנס וגלית ברטלה
הנס וגלית עם מתכון לקיש פונדו שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון לתבנית בגודל 26 ס”מ מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק השמרים:
120 גרם חלב בטמפרטורת החדר
10 גרם שמרים טריים
1.5 כוסות + 3 כפות קמח שטיבל מספר 2 (240 גרם)
1/2 כף סוכר (10 גרם)
50 חמאה רכה
1 ביצה
1/2 כפית מלח (5 גרם)
למלית הגבינה:
2 שיני שום
100 גרם גבינת אמנטל
100 גרם גבינת טל העמק
100 גרם גבינת קשקבל
220 שמנת מתוקה 32%
3 ביצים מספר 2
220 מ”ל יין לבן יבש
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה
אופן הכנה
הבצק:
1 ממיסים את השמרים בחלב.
2 מוסיפים את תערובת השמרים והחלב לקמח. מוסיפים סוכר, חמאה וביצה.
3 מעבדים במשך 10 שניות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.
4 יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה להתפחה של שעה.
5 מרדדים את הבצק לעיגול, מניחים בתבנית פאי משומנת, מחוררים בעזרת מזלג ומתפיחים למשך 30 דקות.
המלית:
1 קוצצים היטב את שיני השום.
2 מגרדים את הגבינות בפומפייה גסה.
3 מאחדים את חומרי הבלילה ומתבלים לפי הטעם.
4 מניחים את המלית בצד למשך שעה.
5 יוצקים את המלית לתוך תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 25 דקות.
6 ניתן להוריד את החום ל- 170 מעלות ברגע שהמאפה מקבל צבע זהוב.
7 מגישים חם לצד סלט טרי.
טיפים:
- ככל שהתערובת עומדת זמן רב יותר לפני האפיה, כך היא משתבחת.
- ניתן להקפיא את הפשטידה לפני האפייה ובכך ליהנות ממאפה טרי בין רגע.
- ניתן לשנות את מרכיבי המלית, למשל להוסיף גבינה כחולה, ולקבל טעמים שונים ומגוונים.
