קיש ירקות קל להכנה של ליאור משיח
קיש ירקות קל להכנה משאריות שמצאתי במקרר, כי חייבים לבזבז פחות מזון. המתכון של ליאור משיח שהוא צעד אחד קטן בצמצום בזבוז מזון, נסו את זה בבית

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך:
125 גר׳ חמאה קרה בקוביות
250 גר׳ קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר
עד 80 מ״ל מים קרים
או כל בצק שיש במקפיא / במקרר
למלית:
ירקות שיש במקרר
לי היו חצילים, פלפלים ועגבניות קלויים
גבינה קשה שיש במקרר
לרויאל:
140 מ״ל חלב
140 מ״ל שמנת
2 ביצים L או 1 ביצה + 2 חלמונים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
1 אם מכינים בצק, שמים במיקסר את כל המרכיבים פרט למים ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים בגודל של אפונים. מוסיפים את המים לאט לאט עד שנוצר בצק ומוציאים מהמיקסר.
2 בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ. מרפדים תבנית קיש וחותכים את היתר. אפשר גם עם בצק קנוי / מוכן.
3 מעבירים למקפיא למינימום 10 דקות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
5 בקערה שמים את כל המרכיבים לרויאל וטורפים היטב.
6 מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומתחילים לסדר ירקות קלויים בתוכה.
7 מגררים מעל גבינה קשה, מה שיש.
8 מוזגים מעל הכל את הרויאל.
9 מעבירים לתנור שחומם מראש ל-30-40 דקות עד שהקיש מתייצב. מגישים מיד, בתיאבון!