סלט קינואה ירקות צלויים ורוטב ירוק של חן במטבח

מתכון לסלט בריא, טעים ומזין של קינואה וירקות צלויים שמושלם להגיש כתוספת לארוחה חגיגית או כמנת סלט בפני עצמה

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קישוא חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 חבילת כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
לרוטב ירוק קרמי:
½ צרור כוסברה
¼ כוס מיץ לימון סחוט
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית
1 כף דבש
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור
לבישול הקינואה:
½ כוס קינואה
1 כף שמן
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור
קצת פחות מ- 1 כוס מים רותחים (215 מ"ל)
אופן הכנה
לבישול הקינואה:
1 להניח את הקינואה במסננת עם חורים קטנים ולשטוף אותה היטב מתחת למים זורמים.
2 לשים בסיר קטן, שמן, להוסיף את הקינואה והמלח ולערבב. להניח על אש גבוהה, להוסיף מים רותחים, לערבב ולהביא לרתיחה.
3 לכסות את הסיר במגבת ולסגור עם המכסה. לשים על האש הכי נמוכה ולבשל 15 דקות. לכבות ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות. לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות.
לירקות הצלויים:
1 לחמם תנור ל-200 מעלות.
2 להניח את קוביות הקישוא, בצל סגול, בטטה, פלפל אדום ופלפל צהוב בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3 לזלף מעל הירקות מעט שמן זית, לפזר מעט מלח ופלפל שחור. לערבב מעט את הירקות עם השמן, להכניס לתנור ולצלות עד שהירקות משחימים מעט, כ-20-30 דקות.
לרוטב:
1 מניחים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר וטוחנים היטב עד שמתקבל רוטב קרמי בצבע ירוק בוהק.
שקדים קלויים:
1 מניחים את השקדים במחבת וקולים על אש בינונית עד שמזהיבים. מוציאים לצלוחית.
הרכבת הסלט:
1 מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מזלפים מעל את הרוטב הירוק. מערבבים וזוללים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם