ראגו לחי על כופתאות סולת חריפות של הילה אלפרט

כופתאות סולת כיכבו בספרי הצנע. לקחתי אותן כמו שהם לשמש מצע לתפארת ראגו לחי. מתוך “סיפור של טעם” – עונה 2

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים (לכ-6 מנות):
500 גרם לחי חתוך לקוביות בגודל של כ-1.5 ס”מ
5 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 כוס יין אדום בעל גוף
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף, חף מזרעים. פרוס דק.
½ כף פלפל שחור גרוס
½ כפית שבבי צ’ילי
2 כפות רסק עגבניות
4 פילטים אנשובי קצוצים דק
1 כוס מים
½ כוס שמן זית
½ כף מלח
2 חופנים של עלי בזיליקום
כופתאות סולת
225 גרם סולת
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר מגורד דק
2 ביצים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
פפריקה חריפה
להגשה:
2 חופנים של פטרוזיליה
אופן הכנה
1 בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מאדים עד להזהבה קלה. ממליחים מעט. מוסיפים את הפלפל החריף ופרוסות שום.
2 מוסיפים את נתחי הבשר ומתבלים בצ’ילי ופלפל שחור גרוס.
3 מוסיפים יין אדום יבש ואנשובי.
4 מוסיפים רסק עגבניות ומים ומערבבים קלות. מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי – שלוש שעות על אש קטנה בסיר סגור.
5 מכינים את כופתאות הסולת: מחממים שמן זית בסיר נפרד.
6 מוסיפים בצל קצוץ ולאחר מכן מים רותחים.
7 מוסיפים באחת את הסולת ובוחשים עד ש”תתקלף מהסיר”. מכבים את האש.
8 מוסיפים את הגזר שרוסק על פומפייה דקה, את הביצים, המלח, הפפריקה, הפלפל השחור והפטרוזיליה ומערבבים, כל עוד הסולת חמה.
9 מצננים, צרים כופתאות (אני הלכתי על גודל של כדור פינג פונג).
10 מרתיחים סיר עם מעט מלח ומבשלים את הכופתאות במים רותחים על גבי אש קטנה, מכיוון שהסולת כבר בושלה, מבשלים כ- 5 דקות, מוציאים אותן ויוצקים מעט שמן זית.
מגישים:
1 יוצקים את תבשיל הבשר מעל כדורי הסולת, מוסיפים פטרוזליה ומגישים.
ראגו לחי על כופתאות סולת חריפות של הילה אלפרט
ראגו לחי על כופתאות סולת חריפות של הילה אלפרט. צילום: שניר (סופגי) גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות