סופגניות בקרם יוגורט ופטל של תושה בייקרי
סופגניות רכות ונימוחות במילוי עשיר של יוגורט ופטל הכי טעימות שיש.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק: 10-12 סופגניות
5 כוסות קמח
1 כף מים
1.5 כפות שמרים יבשים
1 כוס חלב
1.5 כפית דבש
6 כפות סוכר
1 כף דבש
30 גרם חלמון ביצה
75 גרם ביצה שלמה
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
לקרם יוגורט:
1.5 מיכל יוגורט 10%
2 כפות קורנפלור
4 כפות סוכר
24 גרם חלמון ביצה
לקרם פטל:
90 גרם ביצה שלמה
116 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
90 גרם מחית פטל
לקישוט שבבי שוקולד:
200 גרם שוקולד לבן
קריספי פטל
אופן הכנה
לבצק:
1 בקערת המיקסר שוקלים את כלל החומרים מלבד החמאה והמלח.
2 בעזרת וו לישה לשים כדקה במהירות נמוכה עד איחוד.
3 מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה.
4 מוסיפים את החמאה פנימה.
5 ממשיכים ללוש עד פיתוח גלוטן (חשוב: לא לתת לבצק להתחמם)
6 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם.
7 מתפיחים כשעה על מגש משומן.
8 מחממים שמן ל160 מעלות.
9 מכניסים את הסופגניות לשמן ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
10 מניחים לצינון
לקרם יוגורט:
1 שוקלים את היוגורט בקלחת ומביאים לרתיחה.
2 במקביל טורפים בעזרת מטרפה את יתר החומרים.
3 מוזגים את היוגורט החם לקערה וטורפים היטב.
4 מוזגים הכל חזרה לקלחת.
5 מבשלים היטב בעזרת מטרפה עד רתיחה והסמכת הקרם.
6 מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בנייר אלומיניום
7 מקררים היטב וממלאים.
לקרם פטל:
1 שוקלים לתוך קלחת ביצים, סוכר ומחית פטל.
2 מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד הסמכה (82 מעלות)
3 מורידים מהאש ומקררים.
4 בטמפרטורה של כ-40 מעלות מוסיפים פנימה את החמאה.
5 מערבבים היטב.
6 מקררים וממלאים.
לקישוט שבבי שוקולד:
1 ממיסים שוקולד לבן.
2 משטחים על נייר אפיה.
3 מפזרים מעט קריספי פטל
4 מחכים שיתקרר ושוברים לחתיכות גסות.
5 מקשטים מעל.