אורז ופרגיות עם שקדים של לאון אלקלעי
פרגיות עם אורז מטוגן, שקדים ופירות יבשים מתוך התכנית "מתוק או מלוח" עם הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון ״אלדנטה״ אלקלעי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס אורז בסמטי
פאם
מלח
2 כוסות מים חמים
100 גרם בצל לבן קצוץ
בהרט לפי הטעם
רבע כפית קנמון
200 גרם פרגית חתוכות לקוביות בגודל 2 ס״מ
2 כפות צימוקים שחורים ולבנים
משמשים מיובשים
3 כפות גדושות שקדים פרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הכנת האורז:
1 יממה קודם מבשלים את האורז בסיר שטוח עם מכסה תואם.
2 מטגנים את האורז על להבה בינונית עד לשינויי צבע קל ומוסיפים מלח ומים וחמים.
3 מבשלים עד שהמים מגיעים לגבה האורז, מכסים, מעבירים ללהבה קטנה במצב נמוך ומבשלים 20 דקות.
4 מכבים את האש וממתינים 15 דקות.
5 מסירים את המכסה, מערבבים בעזרת כף עץ ומכסים ל- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לכלי פלסטיק ולמקרר.
הכנת הפרגיות:
1 חותכים את המשמשים לקביות קטנות בגודל צימוקים.
2 קולים את השקדים במחבת, על יבש ומעבירים אותם למשטח קר לפני שהם נשרפים.
3 מטגנים את הבצל עם שמן במחבת גדולה.
4 מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שכולו בהיר.
5 מתבלים בבהרט, קנמון, פלפל ומלח לפי הטעם.
6 מוסיפים את האורז הקר ומפוררים בעזרת כף עץ.
7 מקפיצים עד שהכל חם.
8 מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
9 מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שקדים ביד נדיבה.
