מוקפץ ירקות ופרגיות קל להכנה של דויד גדג'
דויד גדג' הכין מוקפץ פרגיות, ירקות ואורז והכל משאריות אוכל שנשאר לו במקרר – כי לא חראם לבזבז מזון טוב?

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5-4 יח’ סטייק פרגית או חזה עוף שנשאר לנו במקרר, למעשה כבר מוכן.
2 כוסות אורז לבן מבושל
רצועות מבצל אחד
מקלונים משני גזרים
מקלונים מקישוא אחד
רצועות משני פלפל אדומים
רצועות מרבע כרוב לבן, דופן אחד
3-4 יח’ בצל ירוק
כפית שום כתוש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שמן שומשום
חצי כוס צ’ילי מתוק
שליש כוס רוטב סויה
מעט שומשום קלוי להגשה
אופן הכנה
1 ראשית המתכון, נכין לנו את כל החיתוכים, את הירקות נחתוך לרצועות וגם את הפרגיות המבושלות.
2 נחמם את המחבת לחום מקסימלי, נחרוך ונקפיץ את בצל, גזר, קישור ופלפלים עם שמן הזית עד לחצי ריכוך וחריכה.
3 נוסיף את הכרוב והבצל הירוק ונקפיץ עוד כחצי דקה.
4 נוסיף את השום, תבלינים ורטבים ושוב נערבב ונקפיץ ממש בלהבה גבוה לעוד חצי דקה.
5 נוסיף את רצועות הפרגית והאורז, נערבב, עוד חצי דקה של הקפצה וזה מוכן.
6 לפני ההגשה נפזר מעט שומשום קלוי ועוד קצת מהבצל הירוק.