כתף עגל בציר וערמונים של אבי ביטון
המתכון שיככב על כל שולחן בארוחה חגיגית: כתף בקר בציר עגל וערמונים של אבי ביטון. מתוך התוכנית: "פשוט לבשל"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
½ כוס שמן זית
2 ק”ג כתף בקר (רצוי עגל)
מלח
1 כף רסק עגבניות
פלפל שחור גרוס
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
10 שיני שום חצויות
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
1 צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מים
200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
12 בצלים קטנים
2 כפות סילאן

אופן הכנה
1 מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שיכול להיכנס לתנור, מתבלים את הבקר במלח בנדיבות וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים.
2 חותכים את הגזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, הבצלים, עלי פטרוזיליה והשום ומוסיפים לסיר.
3 מוסיפים מלח, פלפל, רסק עגבניות, סילאן, מים (עד לכיסוי הנתח) ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל לפחות שעתיים.
5 מקררים את הנתח לאחר הבישול ושומרים את מי הבישול.
6 פורסים את הנתח לאחר שהתקרר, לפרוסות דקות.
7 מניחים את הפרוסות בסיר/תבנית רחב/ה, מוסיפים ערמונים ואת הציר שנותר ממי הבישול.
8 מכניסים את התבנית/ סיר לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות למשך 20 דקות.
מתכון מעדן
מככב אצלי בחגים ובערב שישי לעיתים קרובות. ממש טעים תודה על המתכון הנהדר
מככב אצלי בחגים ובערב שישי לעיתים קרובות. ממש טעים תודה על המתכון הנהדר
nurit says:
טעים מאוד
תודה על המתכון
תודה על המתכון
עפרה says: