דגי בר ים צלויים בתנור של רונית טברון

מתכון קל להכנה של רונית טברון לדגי בר ים צלויים בתנור. מנה מושלמת לראש השנה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
חצי שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 דגי בר-ים (לברק ענק)
2 חבילות עלי סלק ירוק (מנגולד)
2 כרשות
2 פלפלים אדומים
5 עגבניות גדולות
2 ראשי שום
2 ליים / לימון
750 גרם תפוחי אדמה קטנים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
כורכום
זר פטרוזיליה
אופן הכנה
1 לשטוף את הירקות היטב
2 לקצוץ את עלי הסלק והכרישה.
3 לחתוך את הפלפלים ו 3 עגבניות
4 לקלף את תפוחי האדמה לחתוך לטבעות.
5 לבשל את תפוחי האדמה בסיר מלא במים רותחים עם כף מלח גס וחצי כפית כורכום עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך
6 לסנן מהנוזלים להניח בצד. במחבת גדולה עם 3 כפות שמן זית, על להבה גדולה, להזהיב את הכרשה. להוסיף את הפלפלים והעגבניות לערבב. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
7 להוסיף את הסלק הירוק עד להורדת נפח וצמצום הנוזלים.
8 להעביר לקערה 6 כפות מתערובת הסלק למילוי הדגים.
9 .להוסיף לשאר הסלק את תפוחי האדמה לערבב לתערובת אחידה.
10 לחרוץ את הדגים באלכסון משני הצדדים. לשמן במעט שמן זית. למלא כל דג ב 3 כפות מתערובת הסלק ששמרנו בצד. לסדר מעל פרוסות עגבניה ופרוסות ליים/ לימון. לחזור על הפעולה עם הדג השני. לפרוס על תבנית התנור נייר אפייה. לשטח את הירקות למשטח אחיד להניח את הדגים מעל .
11 לפרוס את העגבניה האחרונה לפזר פרוסות עגבניה מעל. לירקות
12 לחצות את ראשי השום לשניים להניח בתבנית. לפזר פטרוזיליה
13 .לזלף מעט שמן זית. להמליח ולפלפל לפי הטעם
14 לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהדג אפוי ומתחיל להזהיב.
15 לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה,
16 להגיש עם ליים או לימון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם