קבב רומני ממולא שום קונפי של עומר מילר
מתכון לקבב רומני – מנת חובה בכל נפנוף!
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לשום קונפי:
10 שיני שום
0.5 כוס שמן זית/ שמן צמחי
לקבב:
1 ק״ג בשר מס׳ 2 טחון
100 גרם שומן בקר טחון או קצוץ
1 מעט טימין יבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
0.5 כוס סודה
לסלסת עשבים:
1 חופן אורגנו טרי
1 חופן טימין טרי
1 שום קונפי
שיני שום כתושות
0.25 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
0.5 כפית מלח
0.25 כפית פלפל שחור
להגשה:
0.5 מיץ מ-1/2 לימון
1 שום קונפי
1 מעט שמן זית
אופן הכנה
אופן הכנה
מכינים את השום קונפי:
1 מכניסים לסיר שמן זית / שמן צמחי ו- 10 שיני שום. מקרמלים את השום על אש נמוכה למשך כ- 20 דקות
מכינים את הקבב:
1 בקערה מניחים את הבשר, שומן הבקר, התבלינים והסודה ומערבבים היטב
2 מקבבים את הקציצה ויוצרים באמצעות האצבע חור במרכז הקציצה
3 מכניסים שן שום קונפי לקציצה וסוגרים מסביב
4 מטגנים את הקבבים על המנגל או במחבת
מכינים את סלסת העשבים:
1 קוצצים דק את עשבי התיבול ומניחים בקערה
2 מוסיפים שום קונפי ושום כתוש
3 מוסיפים שמן זית, חומץ , פלפל שחור ומלח ומערבבים
מרכיבים את המנה:
1 מורחים את סלסת העשבים על הקבבים המטוגנים, מזלפים מעט מיץ לימון ונגיעה של שמן זית, מעטרים בשום קונפי מסביב
