סטייק אנטריקוט על העצם בגריל של ראובן מייסלוס
מתכון לסטייק אנטריקוט על העצם בגריל של ראובן מייסלוס, שופט גרילסטאר ומאסטר בבשר
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 סטייק אנטריקוט פריים ריב על העצם במשקל 1 ק״ג
מלח
פלפל
אופן הכנה
ההכנה למידת עשייה מדיום:
1 מוציאים את הנתח שעה לפני מהמקרר שיתאזן לטמפרטורת החדר.
2 מחממים גריל לחום בינוני גבוהה של 230-250 מעלות.
3 ממליחים ומפלפלים את הנתח היטב.
4 מניחים את הסטייק כל הגריל, ומשאירים את מכסה הגריל פתוח.
5 לאחר 4 דקות, הופכים את הסטייק, כאשר מסובבים ב 45 מעלות לקבלת סימני גריל מושלמים.
6 הופכים את הנתח עוד פעמיים, כאשר כל פעם מסובבים גם ב 45 מעלות.
7 סה״כ זמן על הגריל כ 16 דקות.
8 בסיום הצלייה, ניתן לסטייק לנוח 5 דקות בשביל שיאזן את הטמפרטורה הפנימית.
9 פורסים את הסטייק נגד כיוון הסיבים, ומפזרים עוד מלח.
הבירה שהכי תתאים לצד הסטייק: שקמה אייל ענברי- המתקתקות הקרמלית של האייל הענברי של שקמה תשתלב בול עם הקרמול האופייני של בשר צלוי על הגריל ואנטריקוט בפרט (maillard reaction (AKA. *אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת *בשיתוף עם IBBLS