לחם בריאות רוסי של מיקי שמו
לחם בריאות, לחם רוסי מהמם וקל להכנה מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק רוסיה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
350 גרם שיפון מלא
150 גרם כוסמין מלא
200 גרם קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
½1 כפיות סוכר קנים חום
½ כוס גרעיני פשתן
חופן זרעי קימל
2 כוסות מים
אופן הכנה
1 שמים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית למשך כ- 5 דקות.
2 מוסיפים את זרעי הפשתן והקימל ולשים למשך 2 דקות נוספות.
3 מתיזים קערה רחבת שוליים בתרסיס שמן קנולה ומעבירים את הבצק אליה.
4 מתפיחים את הבצק למשך כשעה מכוסה בניילון נצמד.
5 מרטיבים מעט במים מגבת מטבח.
6 מגלגלים את הלחם במגבת הלחה ומפזרים מעט גרעיני קימל.
7 מניחים ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 מתפיחים למשך כשעה.
9 חורצים בעזרת סכין חדה לפני הכנסת הלחם לתנור.
10 מחממים תנור לחום 220 מעלות ואופים למשך 30 דקות עד 40 דקות.
