מתכון לסלמון ברוטב עשבי תיבול ולימון

מתכון קליל ומהיר לסלמון ברוטב עשבי תיבול ולימון מהיר וקל להכנה. מנת דג עשירה בריחות וטעמים עם סלמון עסיסי ברוטב לימון ועשבים טריים. מנת דג מושלמת לארוחות חג ושבת.

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

פילה סלמון שלם (או חתיכות סלמון במשקל 1.2 קילו בערך)
4 קוביות כוסברה דורות
5 קוביות שמיר דורות
כף זרעי כוסברה
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית סוכר
מעט פלפל שחור
1 לימון פרוס דק
גרידה מלימון אחד
מלח גס
אופן הכנה
1 מוציאים 4 קוביות כוסברה דורות ו5 קוביות שמיר דורות לקערה.
2 קולים את זרעי הכוסברה: מניחים מחבת טפלון קטנה על להבה חלשה, מוסיפים את הזרעים וקולים 3-4 דקות עד שמפיצים ריח נעים. מעבירים למכתש ועלי, וכותשים. אם אין מכתש ועלי, קוצצים גס בסכין ומוסיפים לקערה.
3 מוסיפים שמן זית מלח סוכר ופלפל ומערבבים.
4 מחממים תנור ל200 מעלות.
5 מניחים את הסלמון (שלם או בחתיכות). על תבנית אפיה מרופדת בניר אפייה. מפזרים את הרוטב בצורה אחידה ופרוסות לימון משאירים מעט רוטב בצד להגשה.
6 אופים כ20 דקות. בודקים בזהירות עם סכין אם הוא מוכן במרכז. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גרידת לימון ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם