ארוחה ב-10 דקות: קערת סלמון ברוטב טריאקי עם אורז וירקות בנינג’ה
כמה שאנחנו אוהבים מתכוני נינג'ה מהירים וטעימים! סלמון ברוטב טריאקי יחד עם ירקות ואורז, מנה שיש בה כל מה שאנחנו צריכים. תהנו

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 יחידות פילה דג סלמון
0.5 כוס רוטב טריאקי
2 כוסות ברוקולי קפוא או כל תערובת ירקות קפואים – אדממה, גזר גמדי, שעועית ירוקה, אפונה
3 כפות שמן זית
0.25 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס אורז פרסי או תאילנדי
1.5 כוסות מים
0.5 כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
1 בקערה משרים את פילה הסלמון ברוטב הטריאקי למינימום חצי שעה – הופכים פעם-פעמיים כדי שהרוטב יצפה את כל חלקי הדג.
2 בתחתית המכשיר שמים את האורז יחד עם המים וחלב הקוקוס (לא חייבים לשים חלב קוקוס- זה נותן אקסטרה טעם אקזוטי לאורז והולך מצוין עם טעמי הטרייאקי – אם אין, מחליפים במים).
3 פותחים את הרגליים של צלחת הטיגון ומניחים אותה במיקום העליון.
4 וצרים סלסילה מנייר כסף ומערבבים לתוכה את תערובת הירקות הקפואים יחד עם 2-3 כפות מרוטב הטריאקי; סוגרים ואוטמים את קערת נייר הכסף ומניחים על צלחת הטיגון (ראו בסרטון).
5 מניחים את הסלמון עם צד העור פונה כלפי מעלה.
6 מפעילים את המכשיר על פי הוראות היצרן:
7 מזיזים את המתג החכם למצב תוכנית ספידי
8 בוחרים בתכנית ארוחה מהירה (שילוב של בישול באדים וטיגון באוויר חם).
9 מכוונים את הטיימר ל-15 דקות ולוחצים על כפתור התחלה / עצירה.
10 לאחר כ-5 דקות, פותחים, הופכים את הדגים עם צד העור פונה מטה, בעזרת מברשת סיליקון, מברישים אותם ברוטב טרייאקי, סוגרים שוב וממשיכים לעוד 5 דקות בישול.
11 פותחים שוב, הופכים את הדגים עם צד העור חזרה מעלה, מברישים שוב, סוגרים ומסיימים לבשל לעוד 5 דקות אחרונות.
12 פותחים את המכשיר, מניחים את הדגים על צלחת הגשה עם הירקות המאודים לצידם.
13 מסירים את צלחת הטיגון, מערבבים את האורז ומאווררים אותו ומגישים יחד עם הדגים והירקות.