קרפים מלוחים במילוי טונה או אנשובי של לאון אלקלעי
קרפ מלוח טעים (הפעם אפילו יותר מהמתוק) בשתי מליות של אנשובי וטונה מתוך “לאון אל דנטה” בערוץ האוכל

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם טונה בשמן זית מסוננת היטב
60 גרם אנשובי מסונן היטב
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס קמח לבן
1 כוס מים
3 ביצים גדולות
100 גרם בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 מדליקים תנור ל – 180 מעלות.
2 מכינים מלית: קוצצים את הטונה עם האנשובי, הפלפל והמלח.
3 מכינים בלילה:בקערה שמים את הקמח עם חצי כוס מים.
4 מערבבים עד שהתערובת נפרדת מהדופן.
5 בשלב זה מוסיפים את הביצים, הבצל, מלח ופלפל ועוד חצי כוס מים.
6 מחממים שמן במחבת ושמים שתי כפות בלילה.
7 החביתית צריכה להיות דקה כך שאנו יכולים לתקן את הבלילה עם קמח או מים, תוך כדי תנועה.
8 כאשר החביתית מוכנה בצד התחתון ואפשר להפוך אותה מניחים כף מלית על הצד העליון.
9 מקפלים לחצי ירח ומניחים בתבנית אפיה משומנת קלות.
10 כשכולן מוכנות מכניסים לאפיה של 5 דקות.
11 מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.