מרק סולת (לחשו)
מרק סולת הוא מרק מרוקאי טעים ומשביע ובהצלחה עם לאכול רק צלחת אחת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 צרור כוסברה
10-12 שיני שום קלופות
1/2 1 כוסות סולת
1 כפית כורכום
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף א. מרק עוף
מים
אופן הכנה
1 קוצצים את הכוסברה ופורסים את שיני השום
2 שמים בסיר 5-6 כוסות מים וסולת ומביאים לרתיחה תוך כדי עריבוב
3 מוסיפים את הכורכום, שמן הזית, מלח, פלפל 3/4 מכמות הכוסברה ואבקת מרק
4 מבשלים על אש בינונית כ 15 דקות, המרק אמור להיות סמיך – אם סמיך מידי אפשר להוסיף מים
5 מוסיפים את שאר הכוסברה, ממשיכים לבשל ולערבב 5 דקות נוספות
6 טועמים ומתקנים מלח פלפל אם צריך
7 מגישים עם כוסברה קצוצה מלמעלה
8 המרק יהיה מוצק יותר כששמים אותו במקרר – לא לדאוג – חימום לפני הגשה יעשה אותו שוב נוזלי
9 בתאבון!