עוגת סולת בחושה קלה להכנה

מתכון לעוגת סולת, קלילה בניגוד לאחרות הכבדות, מושלמת ליד הקפה או התה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כוסות סולת
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 גביע יוגורט
1 כפית תמצית בטעם תפוז
שקדים קלופים טבעיים שלמים
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס מים רותחים
1 שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מכניסים לקערה סולת, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים
3 מוסיפים חמאה, יוגורט ותמצית תפוז ולשים עד לקבלת בצק אחיד
4 מעבירים את הבצק לתבני עם נייר אפייה ומהדקים היטב את הבצק לתבנית
5 חותכים לקוביות ומעל כל קובייה מניחים שקד ולוחצים אותו לתוך הבצק
6 מכניסים לתנור על 180 מעלות ל30 דקות
7 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, חוץ מהלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון.
8 מוציאים מהתנור ובוזקים בנדיבות סירופ סוכר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם