עוגיות חמאה ושומשום
עוגיות שנמסות בפה שקל מאוד להכין וקשה מאוד להפסיק לנשנש

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה 1
חצי כוס שמן
חצי כפית אבקת סוכר
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
2.5 – 3 כוסות קמח (להוסיף לאט)
1 כפית סילאן
חצי כוס מים
1 שקית שומשום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מכניסים לקערה חמאה, ביצה שמן, אבקת סוכר, סודה לשתייה ומלח ומערבבים
3 מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק רך שלא נדבק ליד
4 לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומכדררים אותם
5 מערבבים בקערה סילאן ומים, ובקערה נפרדת שמים את השומשום
6 טובלים כל כדור בצק במים ואז מכניסים לקערה, מצפים בשומשום ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן
7 מכניסים לתנור עד שהעוגיות משחימות
עבור לתור
הכמויות לא מדוייקות.
1/2 כפית אבקת סוכר
1/2 כפית סילאן.
הכמויות לא מדוייקות. 1/2 כפית אבקת סוכר 1/2 כפית סילאן.
ערד מגד says:
לא כתוב כמה סוכר,כתוב 1/2 כפית אבקת סוכר,זה לא הגיוני.
מרים says:
המתכון הספציפי הזה הוא ללא סוכר
המתכון הספציפי הזה הוא ללא סוכר
rotem says:
העוגיות יצאו בטעם מר
סודה לשתייה מאוג מורגש יצאו בטעם מר זרקתי לפח .
סודה לשתייה מאוג מורגש יצאו בטעם מר זרקתי לפח .
אור says:
עוגיות חמאה.יש טעות ..לא יכול להיות חצי שקית א.סודה לשתייה..תתקנו..התכוונתם לחצי כפית כניראה.
רות says:
תוקן. תודה
תוקן. תודה
rotem says: