מתכון לספינג' – סופגניה מרוקאית של אסטלה
מתכון לסופגניה המרוקאית המסורתית "ספינג'" שמגיעה לשולחן החג ומשדרגת את מבחר הסופגניות הרגיל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג קמח כוסמין לבן, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
40 גרם שמרים טריים
1 גרם (קורט) מלח
780-800 מ”ל מים
50 גרם סוכר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
אופן הכנה
1 מפוררים את השמרים לתוך הקמח.
2 מוסיפים את הסוכר, המים ולבסוף המלח. לשים ידנית בעזרת מיקסר עם וו לישה או בידיים עד קבלת מרקם הומוגני.
3 מוסיפים את יתרת המים עד לקבלת בצק במרקם קרמי.
4 מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים עד שהבצק יכפיל את נפחו כ-45 דקות. בעזרת כף היד מוציאים את האוויר ומניחים לתפוח כ-20 דקות נוספות.
5 מחממים שמן בסיר ל-170-180 מעלות. יוצרים מהבצק עיגול, יוצרים בו חור ומעבירים בזהירות לשמן.
6 מטגנים כדקה, דקה וחצי מכל צד, מוציאים בעזרת כף מחוררת מהשמן ומניחים על נייר סופג.
7 טובלים בסוכר חום דמררה או סוגר קנים ומגישים
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות סבתא לה כלי אמייל