סלט סלק: גם יפה וגם בריא
סלט סלק נשמע פשוט ובאנלי, אבל הוא בהחלט יכול לגרור מחמאות, ואם זה לא משכנע אתכם, דעו שהסלק מגביר את זרימת הדם למוח שלכם; הפיגמנט שלו, בטאציאנין, מונע סרטן ומפחית דלקות; והוא עתיר בסיבים תזונתיים ודלים בשומן, ולכן יכול לסייע לכם לרדת במשקל. אחרי כל זה, לא תכינו?

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 יח’ סלק בינוני
שמן זית
כוס יין לבן
3 כפות זרעי כוסברה שלמים
6 ענפי טימין טרי
מעט מלח גס או ים
המרכיבים לרוטב:
3 כפות חומץ שרי
4 כפות שמן זית
כף דבש
אופן הכנה
1 מתחילים בשטיפת הסלקים וקטימת העוקץ לצורך אפייתם.
2 את הסלקים השטופים מניחים בתבנית ומפזרים מעל את שאר המרכיבים: שמן הזית, זרעי הכוסברה השלמים, ענפי הטימין והיין הלבן.
3 מכסים את התבנית ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעתיים.
4 את הסלקים האפויים מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות.
5 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומזליפים על הסלקים החתוכים – כל סלק מקבל מעט רוטב כדי לא לנפח את הערך הקלורי של המנה.
6 מפזרים מעל המנה מעט מלח גס או מלח ים.
7 למשקיענים, שרוצים לסחוט קריאת “וואו” מהסועדים, ניתן לקחת סלק אפוי ולפרוס אותו עם הקליפה על מנדולינה. את הפרוסות שיצרה המנדולינה קורצים ומקשטים איתם את המנה. לבריאות!