שווארמה דגים של צ'רלי פדידה

שווארמה דגים עם בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה על גבי פיתה אפויה עם שמן זית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם מוסר נקי שלם
2 בצל חתוך לפרוסות דקות
4 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
6 גבעולי בצל ירוק שלם
כוסברה
פלפל שחור טחון טרי
10 כפות שמן קנולה לטיגון
150 גרם קמח
1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
1 כפית כמון
0.5 כפית כורכום
מלח
לבצק פיתה:
3 וחצי כוסות (490 גרם) קמח
1 כפית (6 גרם) מלח
2 כפיות (8 גרם) סוכר
2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (30 מ”ל) שמן זית
כוס ורבע (300 מ”ל) מים פושרים
אופן הכנה
1 מכניסים את הקמח לתוך קערה או מיקסר
2 מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב
3 מוסיפים גם את השמרים ומערבבים שוב
4 מוסיפים את שמן הזית ולשים כ 10 דקות . תוך כדי פעולת הלישה מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, עד לקבלת בצק רך
5 ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות
6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים בגודלם. הקפצה 10 כדורים מוכנים מראש עוברים לשלב 9
7 בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כחצי ס”מ (משתדלים לשמור על עובי אחיד של הבצק)
8 מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות
9 מתפיחים כ-30 דקות. בינתיים מחממים את הטאבון ל-220 מעלות
10 רגע לפני שמעבירים את התבנית לטאבון הופכים בעדינות כל פיתה, כך שפניה יפנו למטה
11 אופים 8-10 דקות, או עד שהפיתות תופחות מאוד ומזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח. מצננים
12 מפלטים את הדג
13 מניחים את נתחי דג המוסר בקערה ומתבלים במלח ופלפל
14 מוסיפים קמח ומערבבים עד לכיסוי של הנתחים עם קמח
15 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את נתחי הדגים בכמויות קטנות עד להזהבה ומניחים על גבי נייר סופג
16 מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים בצל ושום עד להזהבה ומוסיפים את הדגים
17 מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מעושנת מתוקה וכורכום
18 מערבבים מעט אך לא יותר מידי שלא יתפרקו הדגים מידי
19 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק
20 פותחים פיתה, מורחים ממרח זיתים, מוסיפים שווארמה דגים, בוזקים טחינה מלמעלה ומגישים עם סלט ירוקים מהשדה
שווארמה דגים
צילום: יח"צ, שווארמה דגים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות