פאי רועים רך, טעים וביתי של מור אליאסי

הגרסא המושלמת של מור אליאסי למנה הבריטית הכי אהובה ומפורסמת: פאי רועים עם שכבות של פירה ובשר וכמובן שמן זית סורי. מנה מושלמת לארוחה משפחתית. פשוט תענוג של מנה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שמן זית סורי של מסיק מגל
בצל גדול
5 שיני שום
2 ענפי סלרי
1 גזר
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
2 כפות רסק עגבניות
כף רכז רימונים
מעט צ׳ילי גרוס יבש (לא חובה)
מלח
כף קמח
חצי כוס מים
עלי בזיליקום טרי
לפירה:
5 תפוחי אדמה
כפית אבקת שום
חצי כפית כורכום
ביצה
מלח
רבע כוס שמן זית
אופן הכנה
לפירה:
1 קולפים וחותכים תפוחי אדמה לקוביות גדולות. מניחים בסיר גדול, מוסיפים מים לכיסוי ומלח ומבשלים עד לריכוך.
2 בסיום הבישול מסננים ומעבירים לקערה,
3 מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים תבלינים ושמן זית.
4 מערבבים היטב וטועמים, במידת הצורך מוסיפים עוד מלח או שמן זית.
5 מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
לבשר:
1 קוצצים בצל, שום, סלרי וגזר לקוביות קטנות.
2 מטגנים בשמן זית בחום נמוך עד לריכוך
3 מוסיפים בשר טחון ומגבירים את החום. צורבים ותוך כדי מפוררים את הבשר. כשכל הבשר משנה את צבעו מוסיפים רסק, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים מים מבשלים כחצי שעה בחום בינוני נמוך תוך כדי ערבוב.
5 לתבנית שמתאימה לתנור מעבירים את הבשר ומסדרים בשכבה אחידה.
להרכבה:
1 מעליו מוסיפים את הפירה ומשטחים. ניתן ליצור דוגמא בעזרת קורצן עוגיות או מזלג.
2 מורחים בעזרת מברשת שמן זית על חלקו העליון של הפירה.
3 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה, מגבירים ל200 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות להשחמה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם