תבשיל חורפי ומנחם לבשר מפורק בבישול ארוך

מתכון קל להכנה לתבשיל מנחם של בשר מפורק רך ועסיסי בבישול ארוך. תבשיל עשיר בריחות וטעמים. מושלם לארוחת חג ושבת. רק תבחרו את התוספת בצד שאתם אוהבים.

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג אונטריב בקר בחתיכה אחת, או חזה בקר
4-5 בצלים סגולים פרוסים.
3 קוביות שום דורות
2 קוביות שום חריף דורות
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מעושנת
2 עלי דפנה
חצי כוס מים
אופן הכנה
1 מוציאים לקערה קוביות דורות, מלח, פלפל ופפריקה מעושנת.
2 קולפים ופורסים את הבצלים בעובי חצי סנטימטר ומניחים בתבנית פיירקס.
3 מערבבים את הקוביות עם התבלינים, מעסים את הנתח בתערובת ומניחים על הבצלים הפרוסים. מוסיפים חצי כוס מים.
4 מחממים תנור ל150 מעלות ללא טורבו.
5 סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. מכניסים את התבנית למרכז התנור, ל4 שעות. זמן הצליה משתנה לפי גודל הנתח, לנתח של קילו 4 שעות מספיקות.
6 מוציאים את התבנית מהתנור, ומעלים את הטמפרטורה ל220 מעלות.
7 במידה ויש המון שומן ונוזלים בתבנית, שופכים אותם, ומשאירים רק מעט (כחצי כוס).
8 מפרקים את הבשר בעזרת שני מזלגות עד שהופך לחוטים.
9 מחזירים לתנור ב-220 מעלות, ל-20 דקות ללא הנייר אלומיניום, להשחמת הבשר.
10 מגישים עם פירה, או בתוך טאקו, או ככריך… את השאריות ניתן לשים במקרר עד 4 ימים או במקפיא.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם