סינייה דגים עם טחינה – יוגורט של אבי ביטון
מזון מהיר הכנה לא חייב להיות ג’אנק פוד. הנה דוגמה טובה למנה מרעננת, מזינה, מהירה ובעיקר טעימה. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדגים:
400 גרם פילה דג נקי מעור ועצמות (דגים מומלצים: בורי, דניס או לברק – כדאי לשלב ביניהם) – חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
מלח גס
פלפל שחור
1 בצל לבן קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
פטרוזיליה
שמן זית
לטחינה-יוגורט:
0.5 כוס טחינה גולמית
0.5 כוס יוגורט
מעט מים
מלח גס
להגשה:
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
עלים ירוקים שאוהבים

אופן הכנה
1 מערבבים את כל חומרי הדג היטב ומכניסים למקרר להתייצבות.
2 בעזרת מים יוצרים קציצות עגולות, מחממים מחבת בשמן זית ומטגנים.
3 מערבבים היטב את הטחינה עם היוגורט והתבלינים עד לקבלת מרקם אחיד.
4 יוצקים את הטחינה לצלחת, מפזרים מעליה עגבניות קצוצות, מסדרים את קציצות הדגים מעל, יוצקים שמן זית ומפזרים פטרוזיליה.