גביניות תוצרת בית של אורלי חרמש

המתכון של אורלי חרמש, אופה, כותבת את הבלוג www.brwsugar.com לגביניות תוצרת בית שאתם חייבים לנסות

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

0.5 ק”ג קמח
0.5 קוביית שמרים טריים או חצי שקית שמרית
0.33 כוס מים
0.5 כוס סוכר
0.5 כפית מלח
2 ביצים
0.33 כוס חלב
200 גרם חמאה רכה לקיפול
ביצה טרופה להברשת הגביניות לפני האפיה
למלית הגבינה:
500 גרם גבינת “טוב טעם” או “כנען”
0.75 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
תוכן של מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים
0.5 כוס צימוקים קטנים
סירופ סוכר (לא חובה) כוס מים + כוס סוכר על להבה בינונית כ 10 דקות. מצננים ומברישים את הגביניות האפויות בעודן חמות.
4 כפות אבקת סוכר לפיזור על הגביניות שהתקררו.
צילום: אורלי דהן חרמש, גביניות תוצרת בית
אופן הכנה
1 מכינים את הבצקת שמים בכוס את השמרים ואת המים ומערבבים ומניחים בצד. לאחר 30 דקות המים ובתוכם השמרים יתססו ויתפחו ואפשר להתחיל להכין את הבצק.
2 בקערת עם מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק (בלי החמאה) והשמרים שתפחו ולשים 5 דקות לבצק רך. זה בסדר אם הוא קצת דביק.
3 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות או לילה.
4 לאחר מכן, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעלה בעובי 1 ס”מ. מורחים על שני שליש ממנו 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
5 ועכשיו מקפלים, את השליש בלי החמאה על השליש האמצעי.
6 ואת השליש הנותר על גבי הקיפול הראשון. ונקבל מלבן שגם אותו נקפל לשלוש.
7 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. חוזרים על הפעולה הזו עם החלק השני של הבצק.
8 לאחר שעתיים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס”מ ושוב מקפלים (רק בלי החמאה) את אותם קיפולים ומצננים במקרר לשעתיים נוספות. וחוזרים על אותה פעולה שוב. בסה”כ מקפלים את הבצק 3 פעמים.
9 בינתיים מכינים את סירופ הסוכר כפי שמוסבר מעלה. ואת מלית הגבינה.
10 מביאים את כל החומרים לטמפ’ החדר. שמים הכל בקערה. מערבבים היטב, מכסים ומצננים.
11 לאחר שלושה קיפולים, הבצק מוכן למילוי.מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים רק חלק אחד מהמקרר (השני ימשיך להצטנן), מרדדים לעלה בעובי 1 ס”מ או קצת פחות, ובעזרת גלגלת או סכין חותכים לריבועים.
12 על כל ריבוע מניחים תלולים של מלית, בעזרת 2 כפיות ומקפלים. יש 2 אפשרויות: או להפגיש 2 אלכסונים ולהצמיד אותם כד ששתי הקצוות יידבקו אחת לשנייה ולא ייפתחו במהלך האפייה, או לסגור לגמרי, ולהפגיש את שני האלכסונים הנוספים.
13 מניחים בתבנית עם מרווחים של כמה ס”מ, ומברישים בביצה טרופה. מתפיחים כ 10 דקות.
14 ממש לפני האפייה לוחצים עם האצבע במרכזן של כל הגביניות כדי לוודא שהן לא ייפתחו (וגם אם כן.. זה ממש לא נורא).
15 אופים עד להזהבה, בערך 30 דקות.
16 ניתן להבריש אותן בסירופ שהתקרר בעודן חמות (זה ישמור עליהן רכות) או לפזר עליהן אבקת סוכר לאחר שהן התקררו.
17 שומרים בכלי אטום ומחממים מעט לפני ההגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      גביניות

       למה להקשות עם מידות כאלה. קשה לך לרשום במשקל, בכוסות או בכפות. ואם מישהי רוצה שמרים יבשים היא חייבת שמרים טריים או שמרי? תחשבי על זה. תודה.

       למה להקשות עם מידות כאלה. קשה לך לרשום במשקל, בכוסות או בכפות. ואם מישהי רוצה שמרים יבשים היא חייבת שמרים טריים או שמרי? תחשבי על זה. תודה.
      רותי says:
    • 1

      גביניות

       שלום לך מה קורה אם שכחתי לסים מלח

       שלום לך מה קורה אם שכחתי לסים מלח
      שולה says:
      • לא חייב להוסיף מלח. הכל עניין של טעם

        לא חייב להוסיף מלח. הכל עניין של טעם
        rotem says: