מתכון לעוף שלם מעושן על מצע של מלח גס במעשנה של נינג'ה

מתכון קל להכנה לעוף שלם מעושן. מנה מושלמת לשבתות וחגים. אחד הבשרים האהובים והקלים ביותר לעישון. עשיר בריחות וטעמים. קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
הכנת הבריין – שעתיים, הכנת העוף – כ 3 שעות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבריין:
כוס סוכר
כוס מלח
10 ליטר מים
לעוף:
עוף בינוני שלם
שמן זית
תערובת תבלין טוסקנה
לימון שלם
אופן הכנה
לבריין:
1 בקערה גדולה מערבבים היטב את המלח והסוכר עם המים עד להמסה מוחלטת.
2 מכניסים את העוף למינימום שעתיים ועד ל 24 שעות במקרר.
לעוף:
1 נמלא פלט במעשנה ונדליק על מצב עישון. בהגדרות עוברים למצב "עוף" ולוחצים על הפעלה וניתן לו להתחמם.
2 מוציאים את העוף ומייבשים קלות.
3 נמרח על העוף שמן זית מכל הכיוונים.
4 מדביקים את התבלין טוסקנה בנדיבות על כל העוף.
5 לוקחים לימון שלם ומכניסים פנימה אל בטן העוף ונקשור את הרגליים של העוף על מנת שישמור על צורתו.
6 לאחר שהמעשנה הודיעה לנו שהיא מוכנה, נכניס לתוכה את העוף.
7 נכניס את המחט של המדחום לחזה, לחלק השמן יותר. נכוון את הטמפרטורה של המעשנה ל 74 מעלות פנימי
8 כשהמעשנה מודיעה שסיימה, נוציא את העוף לקרש חיתוך,
9 ניתן להגיש את העוף בשלמותו או לחתוך לחתיכות.
10 להגשה: ניקח את הלימון שהיה בבטן העוף, נחצה אותו לשניים ונמרח מעל העוף לטעם חמצמץ

5 כללי ברזל לעוף:

  1. מומלץ לעשות לעוף בריין לפני כיוון שבעוף יש חלקים שיש להם נטייה להתייבש, הבריין יחדיר לו נוזלים וישמור עליו עסיסי.
  2. בעוף – חייבים להשאיר את העור, כי זו שכבת שומן שמגינה על הבשר. מי שלא אוהב שיוריד אחר כך.
  3. אפשר לשמר את העוף עד 48 שעות בבריין
  4. התיבול חייב להיות אגרסיבי כיוון שהבשר עבה והחלקים הפנימיים נשארים לבנים.
  5. בשר מעושן יחזיק יותר זמן במקרר, כיף להכין כמות גדולה יותר ולשלב בסלט עוף או מוקפץ.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם