פסטה פירות ים שמכינים בתנור של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי עם מתכון נפלא וחגיגי להכנת ספגטי משובח בעזרת נייר אפיה מתוך “לאון אל דנטה”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם צדפות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 צ’ילי חריף אדום
300 גרם עגבניות מרוסקות
12 קלמרי
16 שרימפס גדולים ויפים
500 גרם ספגטי
1 ענף בזיליקום
2 ענפי פטרוזיליה
מלח
נייר אפייה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות
2 מבשלים ספגטי לפי הוראות היצרן
3 בזמן שהספגטי מתבשל: במחבת שמים שמן זית ושום, כשהשום מזהיב מרחיקים.
4 מוסיפים את הצדפות ומבשלים עד שכולן נפתחות. את אלה שלא נפתחו זורקים.
5 מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים את השרימפס ומבשלים עוד 2 דקות.
7 מוסיפים את הקלמרי ומבשלים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
8 מתבלים
9 על תבנית אפיה מניחים נייר אפיה גדול.
10 מעבירים את הספגטי לנייר אפיה, מפזרים קרעי בזיליקום ופטרוזיליה.
11 סוגרים ומהדקים את קצות הנייר על מנת לקבל שקית סגורה.
12 אופים 5 דקות.
13 מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
