ספנקופיטה מאפה גבינות ותרד של מיקי שמו
מאפה פילו גבינות ותרד – קל להכנה וטעים במיוחד מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק קפריסין
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למאפה קוטר 18
8 עלי פילו מופשרים
למלית
גביע ניו יורק 5% (250 גרם)
150 גרם פטה
200 גרם תרד טרי קצוץ
לציפוי
ביצה טרופה
שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים גבינות בקערה. מוסיפים תרד ומערבבים היטב.
2 מחממים תנור לחום 190 מעלות
3 מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על גבי משטח העבודה.
4 מתיזים תרסיס שמן בטעם שמן זית ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה.
5 מגלגלים לגליל צר וארוך, וכך חוזרים על פעולה זאת 4 פעמים.
6 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בצורה מעגלית עד שמתקבל מאפה עגול בתבנית.
7 מברישים בביצה ומתיזים תרסיס בטעם שמן זית.
8 אופים למשך 18-20 דקות עד להזהבה.
