מתכון לפירושקי במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן
הבלוגרית נועה הכינה את הגרסה שלה לפירושקי מבצק פיצה שנשאר לה, והתוצאה – וואו!
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.75 כוסות קמח
כפית שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
2/3 כוס מים פושרים
למילוי:
3 תפו״א גדולים
כפית מלח
50 ג׳ חמאה
חצי בצל מטוגן
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה מים ושמרים.
2 מוסיפים את שאר המצרכים לבצק ומערבבים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד
3 (אפשר לערבב גם ידנית או מעבד מזון ייעודי לבצק, מה שנוח)
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
5 בינתיים מכינים את הפירה, מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך.
6 מועכים ומערבבים עם כפית מלח וחמאה.
7 מטגנים בצל, מצננים ומוסיפים לפירה
8 לאחר שהבצק תפח מחלקים לכדורים, את כל הכדורים שומרים מכוסים בזמן שעובדים על כל כדור.
9 מרדדים כל כדור בצק, ממלאים בפירה וסוגרים אותו היטב
10 מטגנים בשמן עד להזהבה, כאשר הסגירה כלפי מטה ואז הופכים.
לעמוד האינסטגרם של נועה