דג חריימה חריף לצד לחמניות מתוקות של ללי האס
מתכון מעולה לדג מרוקאי חריף, מוגש לצד לחמניות שלא תוכלו להפסיק להטביל ברוטב. מושלם לסעודת שישי או סתם לאמצע השבוע

זמן הכנה
45 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למטבוחה:
4 כפות רסק
כף פפריקה מרוקאית בשמן חריפה
כף פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה
כף כמון
כף תבלין כוסברה טחונה
כף סוכר
מלח לפי הטעם
8 יח פלפל שאטה יבש חריף
צרור כוסברה טריה קצוצה
פלחי לימון חצויים בצד
לחלה:
2 קילו קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית מלח
כוס- כוס ורבע מים
אופן הכנה
דג:
1 מייבשים את הדג עם רב מגבת/ ג'מבו של סנו
2 בשמן זית (בנדיבות) מטגנים על אש קטנה 10 שיני שום כותשות, מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון עדין.
3 מוסיפים את הפולפה, הרסק ומערבבים הכל היטב.
4 מוסיפים רבע, חצי כוס מים, מכסים ומבשלים את הרוטב 15 דק.
5 מוסיפים את נתחי הדג ומטמיעים אותם בתוך הרוטב כשהעור כלפי מטה. מבשלים כ 15 דק ומנערים את הסיר מידי פעם.
6 מגישים עם כוסברה קצוצה ופלח לימון ליד.
חלה:
1 מערבבים הכל במיקסר
2 מתפיחים להכפלת נפח ומכסים עם כובע של סנו
3 מחלקים לעיגולים של 100-110 גרם, יוצרים מכל עיגול 'נחש' שאותו קושרים.
4 מתפיחים רבע שעה.
5 מכניסים לתנור 180 מעלות
קמח
היי,
נראה לי בטעות נרשם 2 ק"ג קמח.
לא מסתדר לי עם שאר המרכיבים של החלות…
היי, נראה לי בטעות נרשם 2 ק"ג קמח. לא מסתדר לי עם שאר המרכיבים של החלות...
אושיק says:
דג מרוקאי
לא רשום במצרים פולפה
לא רשום במצרים פולפה
נורית ויסבורט says: