פאי דגים, תרד וגבינות של סימה ביטון
מתכון ללא קמח כשר לפסח שמתאים לחג אבל גם לכל השנה – פאי מדהים של דגים, תרד וגבינות , טעים כל כך לארוחת ערב כיפית
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות של 2.5 ס”מ
מלח,פלפל
2 ביצים קשות מקולפות חתוכות לרבעים
2 חופנים של תרד שטוף
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
שמן זית
285 מ”ל שמנת מתוקה
2 חופנים של גבינת פרמזן מגורדת
מיץ מלימון 1
1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
455 גרם פילה של דג קוד ללא העור חתוך לרצועות
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל230 מעלות.
2 מניחים את תפו”א בסיר עם מים רותחים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
3 מאדים את התרד במחבת כשתי דקות , מוציאים מהמחבת וסוחטים על מנת להפטר מנוזלים מיותרים.
4 מטגנים במחבת את הבצל והגזר במעט שמן זית כ-5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים שמנת, פרמזן, מיץ לימון, חרדל ופטרוזיליה.
5 מערבבים את התרד, רצועות הדג והביצים ומסדרים בתחתית תבנית אפיה, שופכים מעל את תערובת השמנת.
6 מועכים את תפו”א לפירה ומוסיפים מעט שמן זית, מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
7 מפזרים את הפירה מעל תערובת הדג בשכבה אחידה.
8 אופים 30 דקות ומגישים.