סטייק טופו על קרם ארטישוק ירושלמי של נדיה אליס

מנה עיקרית טבעונית מומלצת לארוחת שישי. סטייק טופו עסיסי, עשיר במרקמים וטעמים, על מצע של קרם ארטישוק ירושלמי.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקרם:
500 גר ארטישוק ירושלמי
500 גר חלב אורז
גרידה מלימון אחד
מלח
פלפל לבן
לסטייק:
2 חבילות טופו (500 גר)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מייפל טבעי
1/2 כפות עשן נוזלי
2 כפיות רסק עגבניות של יכין
1 כפית אבקת שום
3 כפות שמן זית
עירית קצוצה לקישוט
שמן חמניות לטיגון
אופן הכנה
1 מייבשים היטב את הטופו: ממקמים אותו בין כמה דפים של נייר סופג ושמים מעל משקל כבד (כמו ספר כבד לדוגמה) משך 10 דקות לפחות
2 בקערה מערבבים את כל מרכיבי מרינדת הסטייק
3 חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 3 ס"מ בערך, ואז חותכים את פני השטח (בשני הצדדים) של כל פרוסה לשני כיוונים אלכסוניים
4 מכניסים את הטופו למרינדה ומוודאים שהוא מכוסה לגמרי. משאירים לפחות רבע שעה (עדיף יותר) ועוטפים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי.
5 בינתיים מכינים את הקרם: קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותו לקוביות גסות
6 בסיר קטן מרתיחים את החלב יחד עם הארטישוק הירושלמי, גרדת הלימון, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה משך כ-15 דקות
7 מחממים שמן חמניות במחבת רחבה ומניחים את פרוסות הטופו. משאירים אותן כמה דקות בלי להזיז אותן כדי שיווצר קראסט, ואז מסובבים לצד השני. מברישים עם המרינדה שנשארה, תוך כדי טיגון.
8 כשארטישוק הירושלמי רך, טוחנים אותו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק.
9 מגישים את סטייק הטופו על מצע של קרם בצלחת עמוקה, ומקשטים עם עירית קצוצה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024