סטייק טופו על קרם ארטישוק ירושלמי של נדיה אליס
מנה עיקרית טבעונית מומלצת לארוחת שישי. סטייק טופו עסיסי, עשיר במרקמים וטעמים, על מצע של קרם ארטישוק ירושלמי.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקרם:
500 גר ארטישוק ירושלמי
500 גר חלב אורז
גרידה מלימון אחד
מלח
פלפל לבן
לסטייק:
2 חבילות טופו (500 גר)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מייפל טבעי
1/2 כפות עשן נוזלי
2 כפיות רסק עגבניות של יכין
1 כפית אבקת שום
3 כפות שמן זית
עירית קצוצה לקישוט
שמן חמניות לטיגון
אופן הכנה
1 מייבשים היטב את הטופו: ממקמים אותו בין כמה דפים של נייר סופג ושמים מעל משקל כבד (כמו ספר כבד לדוגמה) משך 10 דקות לפחות
2 בקערה מערבבים את כל מרכיבי מרינדת הסטייק
3 חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 3 ס"מ בערך, ואז חותכים את פני השטח (בשני הצדדים) של כל פרוסה לשני כיוונים אלכסוניים
4 מכניסים את הטופו למרינדה ומוודאים שהוא מכוסה לגמרי. משאירים לפחות רבע שעה (עדיף יותר) ועוטפים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי.
5 בינתיים מכינים את הקרם: קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותו לקוביות גסות
6 בסיר קטן מרתיחים את החלב יחד עם הארטישוק הירושלמי, גרדת הלימון, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה משך כ-15 דקות
7 מחממים שמן חמניות במחבת רחבה ומניחים את פרוסות הטופו. משאירים אותן כמה דקות בלי להזיז אותן כדי שיווצר קראסט, ואז מסובבים לצד השני. מברישים עם המרינדה שנשארה, תוך כדי טיגון.
8 כשארטישוק הירושלמי רך, טוחנים אותו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק.
9 מגישים את סטייק הטופו על מצע של קרם בצלחת עמוקה, ומקשטים עם עירית קצוצה