סטייק אנטריקוט ושעועית ירוקה של רונית טברון

מתכון קל להכנה לסטייק אנטריקוט עשיר ועסיסי לצד שעועית ירוקה מוקפצת. מנה לאוהבי הבשר ולא רק!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשעועית הירוקה:
500 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
3-4 שיני שום קצוצות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפות שמן צמחי,
כף שמן שומשום
2-3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס חומץ/ מיץ לימון טרי
2-3 כפות זרעי שומשום
לבשר:
2 נתחי אנטריקוט בעובי של 3-4 ס"מ
שמן זית
מלח ופלפל גס
אופן הכנה
לסטייקים:
1 להוציא את הסטייקים מהמקרר, לתת לנתחים להגיע לטמפרטורת החדר.
2 לשמן בשמן זית משני הצדדים, להמליח ולפלפל בנדיבות.
3 לחמם תנור ל 250 מעלות, תכנית צליה.
4 לחמם מחבת שניתן להכניסה לתנור, על להבה גדולה עד שהמחבת חמה מאוד
5 להניח את הנתחים במחבת , לצלות 1.5 דקות מכל צד, להעביר לתנור, לנעוץ מדחום במרכז הנתח ולכוון ל 56 מעלות צלזיוס. כשהנתח מגיע לטמפרטורה הרצויה, להסיר את המדחום, להוציא מהתנור.
6 לתת לנתחים לנוח כ 5 דקות לפני פריסה, לפרוס ולהגיש עם שעועית ירוקה אורז לבן וסלט חסה.
לשעועית:
1 לחלוט את השעועית במים רותחים 2-3 דקות לאחר רתיחת המים, נעצור בישול עם מים קרים.
2 נחמם שמן צמחי שמן שומשום, נוסיף ג'ינג'ר ושום, פלפל אדום, נקפיץ כ 2 דקות. נוסיף את השעועית, רוטב סוייה, שומשום וחומץ, נערבב, נתקן תיבול.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם