פיצה כוכב בטאבון נינג'ה

הכוכבת שלכם לטאבון – מוכנה תוך 2.5 דקות!
בצק ממכר שנאפה בטאבון אובן מקצועי של נינג'ה שמגיע עד ל370 מעלות

קרדיטים: Studio Edge
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גר׳ קמח לבן
300 גר׳ מים פושרים
12 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר
כפית מלח
לרוטב:
פחית שימורי עגבניות מרוסקות
2 שיני שום (כתושות)
כף אורגנו
עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל לפי הטעם
רוטב פסטו מוכן
חבילה של מוצרלה פרסקה מחולקת לחתיכות בגודל של כ- 1 ס״מ. וגם חבילה של מוצרלה מגורדת. ניתן כמובן אם בא לכם לערבב גבינות נוספות כמו עמק או פרמז׳ן.
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר לפיזור אחיד בבצק. מוסיפים את המים, מערבבים תחילה עם כף ולאחר שמתאחד מעט עוברים ללוש עם הידיים (אפשר כמובן להיעזר גם במיקסר עם וו לישה). אחרי כ- 4-5 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכדררים לכדור ומניחים בקערה להתפחה ראשונה בת 30 דק׳. אחרי 30 דק׳ לשים שוב ומכסים שוב להתפחה נוספת בת שעה ולפחות עד הכפלת הנפח.
2 לאחר התפיחה מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכדורים בגודל הרצוי, אנחנו חילקנו ל- 6 כדורים מכסים בבד או ניילון (מומלץ לפזר קצת קמח (אם יש אז קמח סמולינה) על הכדורים כדי שלא ידבקו אחד לשני או לכיסוי.
3 בזמן ההתפחה מכינים את רוטב העגבניות – מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד להמשך.
4 בשלב זה מומלץ להפעיל את הטאבון, ולכוון אותו למצב פיצה – ארטיזן – למשך 2.5 דק׳ בחום מירבי. הטאבון יחל בפעול החימום המקדים (לא לשכוח כמובן בטרם ההפעלה לוודא שאבן השמוט נמצאת בטאבון)
5 בתום ההתפחה של הכדורים לוקחים כל כדור ומשטחים לעיגול בעובי של כ- 1- 1.5 ס״מ (תלו איך אתם אוהבים את הבצק שלכם, עבה או דק), בעזרת חותכן בצק (או סכין) חותכים 5 חתכים מהצד החיצוני של עיגול הבצק כלפי פנים, אך לדאוג להשאיר מספיק מקום במרכז העיגול, לא לחתוך עד האמצע. בין החתכים נשים חתיכה של גבינת מוצרלה פרסקה, ואז נחבר את שני הצדדים מעליה בצורה של משולש (ראו דוגמה בסרטון), כך עם חמשת החתכים שעשינו (ראו בסרטון).

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם