בצק פריך במילוי תותים כמו בסרטים
טארט פופ תותים קל אך מרשים לחלוטין! פינוק מדהים לארוחת בוקר או סתם לנשנש

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
2 כוסות (250 גרם) קמח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס (227 גרם) חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
1 ביצה
להברשה: ביצה וכף חלב טרופים
למילוי התותים:
¾ כוס ( 255 גרם ) ריבת תותים
1 כף עמילן תירס
1 כף מים
אופן הכנה
מכינים את מלית התותים:
1 בקערה קטנה מערבבים יחד את עמילן התירס והמים
2 לאחר מכן מערבבים עם הריבה בסיר קטן על אש בינונית
3 מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות תוך ערבוב
4 מסירים מהאש ומצננים
מכינים את הבצק:
1 בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר והמלח
2 קוצצים את החמאה לחתיכות בגודל אפונה ומערבבים עם תערובת הקמח
3 בקערה קטנה טורפים יחד את הביצה והחלב ומוסיפים לבצק. מערבבים יחד עם מזלג עד שהכל נרטב בצורה אחידה. אפשר ללוש על משטח מקומח אם צריך, עד שהבצק מתאחד
4 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חתיכת בצק וחתוכים מלבים בגודל 20X7 ס"מ בערך
5 בעזרת מרית מעבירים את המלבנים לתבנית שרופדה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומברישים בתערובת הביצה והחלב הטרופים
6 מניחים כף ממלית התותים במרכז המלבן ומשאירים רווח ס"מ מכל הצדדים
7 מרדדים את חצי הבצק השני וחותכים למלבנים, מברישים בתערובת הביצה ומניחים מלבן שני של בצק על גבי המלבנים עם מלית התותית ומהדקים עם מזלג סביב השוליים
8 דוקרים את החלק העליון של המלבנים במספר נקודות כדי לאפשר לאדים לצאת
9 מכניסים למקרר (ללא כיסוי) ל 30 דקות לצינון ובינתיים מחממים תנור על 180 מעלות
10 אופים את המאפים במשך 25 עד 30 דקות, או עד להשחמה קלה. מצננים ואוכלים!