אבוקדו ממולא של רות סירקיס
עונת האבוקדו שכה חיכינו לה היא הזדמנות לחגוג את הפרי בשיאו עם מתכון לאבוקדו במילוי גוואקמולי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 אבוקדו בינוניים
למלית:
1 ביצה קשה
1 כף בצל אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
12 עגבניות שרי
עשבי תיבול טריים
מלח
פלפל שחור
צ’ילי לפי הטעם
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
לקישוט:
עלי פטרוזיליה

אופן הכנה
1 המלית: מגררים ביצה קשה במגררת גסה לתוך קערה.
2 חותכים אבוקדו אחד לקוביות ומוסיפים לקערה.
3 חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לקערה יחד עם הבצל והשום.
4 מתבלים במלח, פלפל שחור, צ’ילי לפי הטעם, מיץ לימון ושמן זית.
5 מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר.
6 סמוך מאוד למועד ההגשה, חוצים את שני האבוקדו הנותרים לאורכם ומוציאים את הגלעינים.
7 ממלאים את המרכז של 4 חצאי האבוקדו במלית.
8 מקשטים ברבע עגבנית שרי ובעלה פטרוזיליה.
9 *להוספת צבעוניות אפשר לקשט בגמבה, זיתים שחורים וצנוניות.
