גולבאקי – כרוב ממולא בבקר ואורז עם רוטב עגבניות

מנה פולנית מסורתית של כרוב ממולא בבקר ואורז עם רוטב עגבניות בצד או מעל. מנה מנחמת וטעימה, מתובלת היטב. מנה מומלצת לאוהבי הממולאים.

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לכרוב ממולא:
כרוב לבן גדול
800 גרם בקר טחון
1 בצל גדול לבן
2 כפות שמן קנולה
3 שיני שום
חצי כוס אורז מבושל
1 כף מיורן מיובשת
1 ליטר ציר עוף
מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
חופן שמיר או פטרוזיליה קצוצים לקישוט
לרוטב עגבניות:
30 גרם חמאה
1 כף קמח
1 כוס ציר בשר
2 כוסות פסטה עגבניות\ רסק
1 כף רסק עגבניות
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
אופן הכנה
לכרוב ממולא:
1 שוטפים את הכרוב במים ומסירים את העלים החיצוניים הקשים. הפרידו את העלים הפנימיים ושטפו במים.
2 תופסים סיר בישול גדול, גדול מספיק כדי שכל ראש הכרוב יתאים. יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קורט מוצק של מלח וסוכר ומערבבים. לאחר מספר דקות (2-3), העלים אמורים להתקלף בקלות. אם לא – מבשלים עוד כמה דקות.
3 מוציאים את הכרוב לתבנית אפייה, אך שומרים את המים בסיר.
4 בעזרת סכין חיתוך, חותכים את ה"ווריד" הראשי מכל עלה כרוב וקוצצים מלמטה בסכין.
5 מקלפים את הבצל וחותכים אותו דק. קוצצים דק את השום בעזרת סכין. מחממים כף או שתיים שמן, מוסיפים פנימה בצל קצוץ. כשהוא מזהיב מוסיפים שום קצוץ ומטגנים עוד 1-2 דקות. מניחים בצד לצינון.
6 מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, האורז המבושל, כף מיורן ובצל/שום מקורר.
7 מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב
8 להניח את עלה הכרוב שטוח. מניחים כ-¼-⅓ כוס תערובת בשר במרכז עלה כרוב. אוספים את שולי הכרוב פנימה ומגלגלים אותו בחוזקה. הכמות מספיק בערך ל 10 רולים של כרוב.
9 מרפדים את תחתית סיר הבישול הגדול בחלק מהעלים הנותרים המבושלים מראש – זה מונע מהתבשיל להישרף.
10 מניחים את גלילי הכרוב בסיר, בשכבות, אחת על השנייה. מכסים בשכבת העלים הנותרים.
11 יוצקים את הציר. מבשלים על אש בינונית, מכוסה כ-40-50 דקות עד שהכרוב רך
12 כשגלילות הכרוב כמעט מוכנות נתחיל להכין את רוטב העגבניות
לרוטב עגבניות:
1 ממיסים את החמאה בסיר. כאשר נמס, מוסיפים פנימה את הקמח. מקציפים יחד ומבשלים מעט עד שהוא מקבל קצת צבע.
2 יוצקים סביב כוס (250 מ"ל) מהציר שנוצר מבישול גלילי הכרוב. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש.
3 יוצקים פנימה 2 כוסות פסטה/מחית עגבניות ומוסיפים כף רסק עגבניות. מביאים שוב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש למינימום.
4 מתבלים במלח ופלפל גרוס. אם העגבניות חומציות מדי, מוסיפים קורט סוכר כדי לאזן את הטעמים. ממשיכים לבשל עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
להרכבה:
1 מגישים את הכרוב הממולא עם רוטב עגבניות מעל או בצד.
2 מקשטים בקצת עלי שמיר או פטרוזיליה טריים קצוצים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם