קישואים ותפוחי אדמה ממולאים בשר עגל ואורז עגול של אבי ביטון
מתכון לממולאים שאי אפשר להפסיק לאכול. מתוך התוכנית “המטבחון של קובי”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק”ג קישואים קטנים
1/2 ק”ג תפוחי אדמה
למילוי:
500 גרם בשר עגל טחון
3/4 כוס אורז עגול
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח
פלפל
5 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה
לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית נענע יבשה
1 עלי דפנה
מלח
פלפל
3 כוסות מים
5 שיני שום פרוס דק
אופן הכנה
1 מערבבים יחד את חומרי המילוי.
2 מרוקנים את הקישואים ואת תפוחי האדמה וממלאים.
3 מניחים בשכבה אחת בכלי עגול.
4 מערבבים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
5 יוצקים אל הכלי עם הממולאים, מכסים בנייר כסף.
6 מכניסים לתנור לשעה וחצי – שעתיים בחום של 150 מעלות.
