עוגת סופגניות רכות ומדהימות בנינג'ה גריל
עוגת סופגניות עד 75% פחות שמן? יש דבר כזה! לא תאמינו מה אפשר להכין בנינג'ה גריל שלכם (ביחס לטיגון מסורתי)

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
15 דק׳ + זמן התפחה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר (אפשר להשתמש בחלב צמחי)
50 גרם חמאה רכה (או מחמאה לגרסה פרווה)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים (אם יש צורך להוסיף לבצק)
ריבה למילוי (תות, פטל או כל ריבה אחרת שאוהבים)
אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן הכנה
הכנת הבצק:
1 לישה והכנת הבצק – בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצה, החלב, הווניל והחמאה הרכה. ולשים במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים 8-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ורך.
2 אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים בהדרגה. התפחה: מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת, ומתפיחים את הבצק במקום חמים למשך שעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 יצירת סופגניות – מחלקים את הבצק לכדורים במשקל אחיד (בגודל שבא לכם, אנחנו ממליצים על סופגניות במשקל של 70 גר׳ לסופגניה).
4 לאחר הכידרור מכסים ונותנים לסופגניות התפחה נוספת עד להכפלת הגודל שלהן.
5 מכניסים לנינג'ה ומפעילים על 170 מעלות ל-12 דק
6 מפזרים אבקת אפייה, ממלאים בריבה וזוללים!