לחמניות ביתיות מתוקות של קרן אגם
מתכון קל ומהיר ללחמניות ביתיות מתוקות של קרן אגם. לחמניות שיתחסלו תוך שניה!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קג' קמח קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר לבן (200 גר')
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן קנולה (150 גר')
1 כף מלח דק
2.5 כוסות מי ברז (480 מל')
1 ביצה (לא חובה)
לעיטור: ביצה טרופה עם כפית סוכר ומעט מים, שומשום
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, סוכר, אבקת אפייה, מלח והקמח.
2 מוסיפים שמן, ביצה ואת יתרת המים במזיגה איטית. אל תמזגו הכל בבת אחת ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות המים שכתובה במתכון.
3 לשים את הבצק 10-12 דק' עד לקבלת בצק רק חלק ונעים.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בכיסוי ניילון עם גומי ומתפיחים למשך שעה וחצי שעתיים עד להכפלת הנפח.
5 מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים במשקל 120 גר'. מרדדים בעזרת מערוך כל חלק בצק למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה.
6 מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, שומרים על מרווחים בין הלחמניות.
7 מתפיחים שוב למשך 40 דק' עד שהלחמניות מאוד תפוחות למראה.
8 מברישים בעדינות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ: 20-25 דק' עד להזהבה