חלת שוקולד מתוקה של עומר מילר
הצצה לחייהם של השף עומר מילר ואשתו המעצבת שירנקה, הפעם הם מארחים את אהובה אלפרון ואת צוות הדיגיטל של ערוץ האוכל/ בתפריט: חלת שוקולד לבוקר מתוק במיוחד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק”ג קמח
25 גרם שמרים טריים
5 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים (+2 כפות מים)
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כף מלח
1 כף קקאו
200 גרם שוקולד מריר
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום
לזיגוג
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, הקקאו ומערבבים.
2 מוסיפים את השמן והמים ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק.
3 מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דקות לקבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
4 מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עוד כדקה.
5 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח, לשים ידנית. יוצרים כדור עגול וחלק ומניחים בתוך קערה משומנת
6 מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7 לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האויר מהבצק וחותכים ל-3 חלקים. מכל חלק יוצרים גליל. קולעים משלושת הגלילים צמת חלה.
8 מניחים את החלה בתבנית, מורחים עליה ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
9 מניחים לתפיחה נוספת עוד כרבע שעה, אופים במשך חצי שעה עד שמתקבל גוון חום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
10 מברישים את החלה בזיגוג הסוכר.
