כנאפה מתוקה ביתית וקלה להכנה

הסבר מצולם וכתוב צעד צעד לכנאפה מדהים שתכינו בבית. בהצלחה עם לאכול רק אחד! מתכון של הבלוגרית שרית עטר מהבלוג "מתקתקת"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

150 גרם (כשתי כוסות) אטריות קדאיף קפואות (לא מומלץ לרכוש את היבשות)
35 גרם חמאה מומסת או חמאה מזוקקת
35 גרם חמאה מומסת או חמאה מזוקקת
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת "קש" מגורדת
80 גרם גבינת ריקוטה טריה רכה
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
4 כפות מיץ לימון טרי
חופן פיסטוקים קצוצים דק
בהצלחה אם לאכול רק אחד! צילום: שרית עטר
אופן הכנה
1 מתחילים עם הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, הסוכר ומיץ הלימון.
2 עם הרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כ-12-15 דקות עד לצימצום הנוזלים.
מכינים את הקדאיף
1 בקערה מניחים את אטריות הקדאיף ואת החמאה.
2 מערבבים טוב עד שכל האטריות מרוחות בחמאה.
מכינים את הכנאפה:
1 משמנים גם את המחבת במעט חמאה ומרפדים שכבה דקה (חצי מכמות האטריות) את תחתית המחבת והדפנות שלה.
2 מערבבים בכלי נפרד את שלושת סוגי הגבינות ומשטחים על האטריות בשכבה אחידה.
3 אין צורך להוסיף סוכר. הריקוטה וגבינה "קש" בעלות טעם עדין ומתקתק והמוצרלה משלימה את הטעם והמרקם ובזכותה נמתחים פסי גבינה כשטועמים את הכנאפה.
4 מכסים בשכבת אטריות צפופה נוספת ומהדקים היטב כלפי מטה
5 מכניסים למקפיא ל-15 דקות
6 מוציאים מהמקפיא, מניחים על להבת הכיריים ותוך כמה דקות תיווצר מסגרת חומה סביב המאפה. ראו בצילום. זה הזמן להפוך את הכנאפה על צלחת שאין לה שוליים ולהחזיר למחבת כאשר הצד שהיה למטה כעת למעלה.
7 ממשיכים לעוד 3-4 דקות על הכיריים והופכים על צלחת הגשה
8 יוצקים מהסירופ החם, מפזרים חופן פיסטוקים קצוצים ומגישים חם

לבלוג מתקתקת של שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות